PETER en de WOLF
Click steeds op een plaatje en lees het stukje ernaast, zodat je de muziek hoort die bij dat stukje hoort. Na een paar stukjes, zie je een button. Als je daarop clickt krijg je het hele stuk dat je tot dan toe las in één keer te horen. Helemaal onderaan kun je nog een keer op een button clicken om het hele muziekstuk van het begin tot het einde te horen. Als je goed oplette moet je het hele verhaal nu goed kunnen volgen aan de hand van de muziek , want dat was uiteindelijk de bedoeling !
WAARSCHUWING:
Dit alles kan alleen maar, als je een geluidskaart hebt met een Wavetable synthesizer, zoals de AWE-32/64 PnP, of als je afspeelt via een synthesizer. Veel mensen vinden MIDI-Muziek niet mooi klinken. Dat ligt echter niet aan die muziek, maar aan het feit dat de meeste geluidskaarten geen raad weten met midi-files. Zij zijn prima voor spelletjesgeluiden, maar midi "begrijpen ze niet"
Klinkt het bij jou niet goed, geef dan niet mij de schuld, maar koop eens een betere geluidskaart, 
of beter nog: KOOP MIJN CD, waarop ik het hele verhaal vertel, terwijl je de muziek hoort.
EN DAN NU HET VERHAAL:
Op een morgen heel vroeg, terwijl grootvader nog sliep,  opende Peter het hek en liep de grote groene wei in, hoewel hij heel goed wist dat dat niet mocht van grootvader, maar , zoals gezegd: Grootvader sliep nog en niet alle jongetjes zijn zo gehoorzaam als jij . . .
Op een tak van een hoge boom zat een klein vogeltje. 
't Was Peters vriendje en het tjilpte vrolijk: "Alles is rustig." Ja, Alles was inderdaad rustig, zelfs de vijver
in de wei was heel stil en rimpelloos. 
Toen kwam er een eend aangewaggeld, die blij was dat Peter het hek had opengelaten en hij besloot eens fijn te gaan zwemmen in de vijver in de wei.Het vogeltje zag de eend, fladderde omlaag, ging naast hem zitten in 't
 gras en haalde zijn schouders op. "Wat ben jij voor een vogel, dat je niet eens vliegen kunt?" En de eend antwoordde: "Wat ben jíj,  voor een vogel, dat je niet eens zwemmen kan?" en hij plonsde in het water. En zo kibbelden ze nog een poosje door.
Plotseling trok iets anders Peters aandacht: Hij zag een kat die door het gras kwam aansluipen... De kat dacht bij zichzelf:"Nu het vogeltje zo aan het kibbelen is, kan ik het mooi pakken." en hij sloop op hem toe op zijn fluwelen poten. "KIJK UIT!!" schreeuwde Peter en het vogeltje vloog dadelijk in de boom en de eend kwaakte woedend tegen de kat, maar. . .veilig vanuit het midden van de vijver. En de kat sloop rond de boom en dacht: 
"Voor ik naar boven ben geklommen is het vogeltje al weggevlogen." Toen kwam grootvader naar buiten. Hij was heel boos, dat Peter het hek was uitgegaan. "Stel je nu eens voor, dat er een wolf uit het bos komt, wat moet je dan beginnen?" Maar jongens als Peter lachen daarom. Zij zijn immers niet bang voor wolven? Maar grootvader nam Peter bij de hand, bracht hem naar huis en deed het hek op slot.Wat er tot nu toe gebeurde

Nauwelijks was Peter weg, of daar kwam een grote grijze wolf uit het bos aangeslopen. In een wip zat de kat in de boom. De eend zag de kat springen, keek rond, ontdekte de wolf, kwaakte geweldig en sprong in zijn opwinding de vijver uit en zette het op een lopen.
......
Maar hoe hij ook probeerde weg te komen. . . hij kon de wolf niet ontlopen. Toen slokte de wolf hem in één hap naar binnen. En nu was de toestand zo:
 De kat zat in de boom op de ene tak en het vogeltje op een andere tak, maar niet te dicht bij de kat en de wolf sloop maar om de boom heen en loerde naar die twee met begerige ogen. Peter had vanachter het gesloten hek alles gezien en besloot in te grijpen.


Het hele vorigestukje nog eens


Hij rende het huis in, haalde een flink stuk touw en klom boven op de hoge stenen muur die rond de tuin liep.
Een tak van de boom waar de wolf omheen liep hing een stuk over die muur. Die tak pakte hij stevig beet en klom over de muur in de boom. Peter zei tegen het vogeltje: "Vlieg naar beneden en fladder om de kop van de wolf, maar pas op, dat hij je niet pakt !" Het vogeltje raakte met zijn vleugeltjes bijna de kop van de wolf aan, die woedend naar hem hapte en hapte. O, o, o, wat treiterde dat vogeltje de wolf, die steeds woestere sprongen maakte om hem te pakken. Peter had intussen een lasso gemaakt en die voorzichtig vierend, slingerde hij hem om de start van de wolf 
en trok toen uit alle macht. Toen de wolf voelde dat hij gevangen was, sprong hij als een razende om zich los te rukken, maar Peter had het uiteinde van het touw aan de boom vast- geknoopt. En juist door dat springen trok de wolf de strop om zijn staart strakker en strakker.  
En op dat moment kwamen de jagers uit het bos.  Ze waren het spoor van de wolf gevolgd en je kunt ze horen schieten. Maar Peter, die nog in de boom zat, riep:"Nee, niet schieten! Het vogeltje en ik hebben de wolf al gevangen! Helpen jullie ons alsjeblieft om hem naar de dierentuin te brengen!" 
Wat je net hebt gelezen

 En daar gingen ze: Stel je die triomfante- lijke optocht eens voor: Peter voorop. Achter Peter de jagers met de wolf aan het touw... en om de optocht te besluiten: Grootvader en de kat. Grootvader schudde mopperend zijn hoofd: "Allemaal goed en wel, maar het had ook heel anders kunnen aflopen en dan?! " en boven hun hoofden vloog vrolijk tjilpend het vogeltje:
 "Kijk eens wat een dapper stel wij zijn, Peter en Ik! Kijk wat wij gevangen hebben...!" En als je goed luistert, kun je de eend in de buik van de wolf horen kwaken, want de wolf had hem in zijn haast levend opgeslokt.


Het laatste stukjenog een keertje


Zo, dat was spannend hè ? Gelukkig liep het (behalve voor de wolf en de eend) nog goed af. En opa mopperde wel, maar was stiekem maar wat TROTS op zijn kleinzoon natuurlijk!  Nu je het verhaal (als het goed is) twee keer in stukjes hebt gehoord en gelezen, moet je (nadat je eerst op de button hieronder hebt geklikt) eens lekker achterover gaan zitten met je ogen dicht en eens naar het hele muziekstuk luisteren (Het duurt ongeveer 10 minuten) Ik weet bijna zeker dat je nu in staat bent aan de hand van de muziek het hele verhaal "voor je te zien". 
Als dat je lukt zijn de componist (Procofiev) en de maker van deze pagina (Hans van Riezen) niet
voor niets dagenlang in de weer geweest om dit mooie sprookje speciaal voor jou te maken.
Meneer Procofiev leeft niet meer, maar mij doe je een groot plezier door me een emailtje te sturen, waarin je me vertelt wat je er van vond. Iedere tiende inzender die dat doet, kan (hoeft niet)  de CD "Peter & de Wolf", waarop ik het  verhaal vertel, bestellen voor f 12,50  i.p.v. f 25,-